Ηλέκτρα Σιαλμά


Ηλέκτρα Σιαλμά

(elektrasialma@gmail.com)

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Οικογενειακή Θεραπεία – Ψυχοσεξουαλική Συμβουλευτική ζεύγους
Msc Ψυχικές Διαταραχές – Ομαδική Θεραπεία – Ψυχοφάρμακα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κηφισιά.
Είμαι απόφοιτος της Νοσηλευτικής Αθηνών της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας (2000-2004).


Τα εργαστήρια και τα θεωρητικά μαθήματα της σχολής με έφεραν σε επαφή τόσο με τον ανθρώπινο πόνο, την νόσο όσο και με τον θάνατο. Στο έκτο εξάμηνο, το Ψυχιατρικό, η πρακτική άσκηση με έφερε σε επαφή με την ψυχιατρική νόσο, τα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Λέρου και με τα ερεθίσματα που έλαβα ένιωσα πως ήθελα να εντρυφήσω περισσότερο στον ψυχιατρικό χώρο.

Πραγματοποίησα το μεταπτυχιακό μου με τίτλο: «Μείζονες Ψυχιατρικές Διαταραχές – Ομαδική Θεραπεία – Ψυχοφάρμακα» (2007-2008) στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UB, UNIVERSIDAD DE BARCELONA).

Επέστρεψα στην Ελλάδα και εκπαιδεύτηκα στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων στην Αθήνα, στην Συστημική Συμβουλευτική, Οικογενειακή Θεραπεία (2008-2010). Συνέχισα τις σπουδές μου στο Λονδίνο στο Tavistock Centre of Human Relations όπου εκπαιδεύτηκα στην Θεραπεία ζεύγους (2012) και στις Ψυχοσεξουαλικές δυσλειτουργίες στο ζευγάρι (2015-2016).

Εργάστηκα σε ιδιωτική Ψυχιατρική κλινική για 4 χρόνια στην Αθήνα (2008-2012). Στην συνέχεια απασχολήθηκα έμμισθα στο Brighton στο NHS (National Health System), στην κοινωνική υπηρεσία παρακολούθησης οικογενειών με γονείς που βρισκόταν σε εξάρτηση και οικογενειών με μέλη που έπασχαν από ψυχικές νόσους. Παράλληλα, εργάστηκα σε Κέντρο Οικογένειας όπου συνεργάστηκε με τις δικαστικές αρχές με σκοπό την παραμονή των παιδιών στην αρχική τους οικογένεια εάν κ εφόσον οι γονείς ανέπτυσσαν γονικές δεξιότητες (2013-2014).

Τέλος, προσέφερα υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, ατομικά και ομαδικά, τα τελευταία εφτά χρόνια στο Λονδίνο.

Επαναπατρίστηκα μαζί με την οικογένειά μου στην Ελλάδα και ζω και εργάζομαι στην Αθήνα.
Από τον Οκτώβριο του 2017 συνεργάζομαι αποκλειστικά με το Εύφρανσις.
Eίμαι εγγεγραμμένο (registrant) μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Συμβούλων και Θεραπευτών. (British Association for Counselling and Psychotherapy)